Call: 517-689-6123 | Email: info@spiderspider.nl

Fundamental And Applied Knowledge

Voor En Nadelen Van De Persoonlijke Lening Of Een Zakelijke Lening, Wat Zijn Typische Zaken Die Je Tegenkomt Bij Dit Soort Kredieten In Nederland?


zakelijke lening afsluiten
Spread the love

Als u geld wilt lenen, zijn er verschillende redenen waarom een ​​persoonlijke lening een goede keuze zou kunnen zijn. Wil je direct een overzicht ontvangen van alle type leningen welke je kunt afsluiten? Neem eens een kijkje op de website https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/ en vergelijk alle aanbieders binnen enkele minuten.

Voordelen Persoonlijke Lening

Voordeel 1: Veel Toepassingen

Veel soorten leningen, zoals hypotheken, autoleningen en studieleningen, kunnen slechts voor één specifiek doel worden gebruikt. Een persoonlijke lening daarentegen kan worden gebruikt voor alles wat u maar wilt.

Voordeel 2: Zakelijk Onderpand Niet Nodig

De meeste persoonlijke leningen vereisen geen onderpand. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen die niets van waarde hebben om tegen te lenen. Op zoek naar een zakelijke lening? We raden het je aan om te kiezen voor zakelijke lening vergelijken om een duidelijk overzicht van de mogelijkheden te ontvangen.

Voordeel 3: Vrijwel Elk Bedrag Is Te Lenen

Typische bedragen voor een persoonlijke lening variëren van € 1.500 tot € 100.000. Dat betekent dat je met dit type lening veel meer kunt lenen dan met een creditcard, maar je kunt er ook een gebruiken als je maar een relatief klein bedrag nodig hebt.

Voordeel 4: Relatief Goede Tarieven

Tarieven zijn redelijk . Persoonlijke leningen zijn vaak goedkoper dan lenen met creditcard. Voor een lener met een goede credit score , kunnen de rentetarieven voor dit type lening zo laag zijn als 5% APR, volgens Credit Karma . Daarentegen rekenen creditcards gewoonlijk ten minste 13% APR, zelfs voor de meest kredietwaardige klanten.

welke leningen afsluiten

Voordeel 5: Eigen Krediet Is In Veel Gevallen Niet Nodig

U heeft geen hoog krediet nodig . Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening, zelfs als uw tegoed slecht is. Sommige kredietverstrekkers zijn bereid persoonlijke leningen aan klanten aan te bieden met kredietscores van 600 of zelfs lager.

  • Deze kredietnemers zullen waarschijnlijk hogere rentetarieven betalen – tot wel 36% APR. Dat is echter nog steeds veel minder dan de rente op een  betaaldaglening , wat een van de meest voorkomende opties is voor subprime-leners.

Voordeel 6: Terugbetaal Tijd Is Breed

Je hebt genoeg tijd om te betalen . Een ander groot probleem met flitskredieten is dat u slechts een paar weken krijgt om ze volledig af te betalen. Veel leners met geldboeien kunnen dit niet aan, en dus lenen ze de lening af of nemen ze er meteen een af. Persoonlijke leningen geven u op zijn minst een jaar om de schuld af te betalen en op te splitsen in veel kleinere en beter beheersbare maandelijkse betalingen.

Nadelen Persoonlijke Lening

Ondanks hun voordelen zijn persoonlijke leningen niet altijd de beste manier om geld te lenen. Hier zijn een paar van hun nadelen:

Nadeel 1: U Moet Voldoen Aan Vaste Betalingen

Als u geld leent met een creditcard, kunt u dit doen zolang u het moet terugbetalen. Een persoonlijke lening daarentegen heeft vaste betalingen die op tijd moeten worden gedaan. Als u niet aan deze betalingen voldoet, kan de geldschieter beslag leggen op uw onderpand als het een beveiligde lening is of u aanklagen wegens niet-betaling als het een niet-gedekte lening is.

Nadeel 2: Alternatieve Leningen Hebben Minder Hoge Tarieven

Voor kredietverstrekkers met een goed krediet bieden persoonlijke leningen doorgaans lagere rentetarieven dan creditcards. Voor mensen met een slechte kredietwaardigheid kan een persoonlijke lening evenveel kosten als een creditcardlening of meer.

  • Persoonlijke leningen, met name onbeveiligde, kunnen ook meer kosten dan andere typen leningen op afbetaling, zoals leningen voor woninghypotheken.

Nadeel 3: Verwerkingskosten

In aanvulling op de rente, veel persoonlijke leningen worden geleverd met een “verwerkingskosten ” om de kosten van de verwerking van de lening te dekken. Deze vergoeding ligt meestal tussen 1% en 6% van het geleende bedrag.

  • U moet dit volledige bedrag vooraf betalen wanneer u de lening afsluit, in plaats van het in de loop van de tijd terug te betalen als onderdeel van uw maandelijkse betaling.

Nadeel 4: Vooruitbetalen Is Nadelig

Wanneer u geld leent met een creditcard, kunt u voorkomen dat u rente betaalt door het volledige saldo te betalen zodra u het kunt betalen. Met een persoonlijke lening is dat echter niet altijd mogelijk. Veel banken brengen u een boete voor vooruitbetaling in rekening als u uw lening vroegtijdig betaalt, zodat zij de rente die zij mislopen kunnen inhalen.

Nadeel 5: Oplichting Ligt Op De Loer

Een laatste risico van het afsluiten van een persoonlijke lening is dat niet alle aanbiedingen van leningen legitiem zijn. Oplichters bieden soms valse persoonlijke leningen aan om uw persoonlijke gegevens te bemachtigen waarmee ze uw identiteit stelen . In sommige gevallen vragen ze je ook een vergoeding vooraf om de lening te initiëren en verdwijnen dan met het geld. Dit staat bekend als een oplichtingszwendel.


Spread the love